Monday, September 29, 2008

Home Made Buka Puasa Menu

Semalam aku nak masak buka puasa sendiri untuk family. Adik2 aku semuanya dah complain bila nak buat sebab kat KL aku selalu bagitau diorang yg aku selalu masak sendiri. Biarlah ibu rehat kejap. Pagi2 lagi aku dah ke pasar beli daging cincang dan beberapa sayur fresh. Some of the bahan2 like Olive Oil, Mustard (nak buat sos pita) and Pita, aku dah bawak siap2 dr KL. Daripada membuang je kat umah Subang tu lebih baik pakai. Pastu terus menuju Jusco Tmn Univ untuk beli bahan2 yg lain. Aku start masak dri pukul3 dengan dibantu oleh on-and-off assistant, kembar aku.

Main Menu : Meatball Bolognese Spaghetti.



Side Dish : Salad with fruits



Starter menu : Pita Ayamas

Bila dah abis makan, aku mendapat thumbs up dr adik2 aku. Dont play play. Ibu kata anak mata dia hazel sekejap lepas makan western food ni. Tergelak aku. Aku belajar masak menu2 ni dari buku2, selalu tengok proram Asian Food Channel and masa Paris Trip dulu. Tu yang aku tau camana nak patahkan Asparagus dari batang kerasnya and camana nak buat meatball dari proram Jamie Oliver - The Naked Chef. huahuahua

1 comment:

khairul said...

Mentang2 lah balik paris terus lah ko nak masak western yg bagai kannnnnnnn...jeles ni huhuhu
tapi x pe nnt ko masak eastern plak ye coz almaklumlah ko ni minat yg east2 je :)